Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

lost

3. 6. 2011 9:01
praxe to byla dobrá

...v reálném boji můžete mít kliku, kterou nyní budete schopna lépe využít - ve skutečné krizi se dějí věci.

0 0
možnosti
L

lukinoo11

3. 6. 2011 8:32
5 let box extraliga, 3 roky zápas řecko římský

Napaden jsem byl několikrát ať už ožraly nebo machry. Jednou když jsem šel z obchodu tak mně přepadli 2 skini, když jsem sejmul jednoho druhý vytáhl nůž motýlka (ačkoli jsem běloch), nikdy jsem neutrpěl žádnou ujmu. Důležité je jedno- zachovat chladnou hlavu a jednat racionálně, nenachat se ovlivnit emocemi, stresem. Když dáte druhému najevo své sebevědomí a nebojácnost, je to polovina uspěchu.

0 0
možnosti
P

petrpetrpetrpetr

3. 6. 2011 10:59
Re: 5 let box extraliga, 3 roky zápas řecko římský

Až vytáhně někdo místo nože pistoli, tak je sebevědomí a nebojácnost cesta do hrobu.

0 0
možnosti
AP

vezouš

2. 6. 2011 19:37
Co dodat

U žen je nejdůležitější prevence, prostě se místům, kde nikdo jinej není, vyhýbat. Když už na něco dojde, tak pořádně zařvat aby jim někdo přišel pomoct (v případě výhružek třeba odpovědět: "A proč bych vám ten mobil měla dávat?"). Častokrát vídám ženy ve společnosti muže, jejihž přítomnost jim evidentně není po vůli, ale těžko rozeznat, jestli jde oprvadu o něco vážného nebo jsou to jen třeba partneři, kteří se zrovna pohádali... Neříkám, že každý zareaguje, ale věřím, že aspoň 30% mužů by to udělalo.

Samotný můžou zkusit zdrhat a nebo v nejhorším případě dloubat oči. Někde sem četl, že po stržení na zem je dobrý hrát mrtvou, naoko rezignovat a pak překvapit útočníka vražením palců do očí (a pak zdrhnout bez volání sanitky, ať z toho není průser).

Jestli to funguje netuším, a stejně to nejspíš nebude nic jednoduchýho po psychický stránce, ale tak aspoň něco.

0 0
možnosti
LS

Lenka S.

2. 6. 2011 16:41
Kdysi strašně dávno..

Jsem si vypůjčila knížku o sebeobraně, kde se vehemntně radilo aby žena neustále nosila v kapse otevřený sáček s pálivým kořením a solí a na všechny lodičky si nechala nabít ocelový podpatek - tím, že útočníka práskne po hlavě a bude :-)

0 0
možnosti
X

xychteen

2. 6. 2011 17:19
Re: Kdysi strašně dávno..

"Knížky o sebeobraně" jsou bohužel víceméně na pendrek (a spíš více než méně) - obávám se, že umění ubránit se se dá čtením naučit ještě o něco hůř, než plynně mluvit cizím jazykem...

:

...doufám ale, že se v těch aktuálně vydávaných příručkách už nevysvětluje, kterak útočníka vyřídit pomocí jeho kravaty, klop saka atd. :-)

0 0
možnosti

firecracker

2. 6. 2011 16:24
realita

Pěkný článek, muž má samozřejmě vždynebo alespon většinou fyzickou převahu, ale jako největší problém bych viděl šok a neschopnost jednat ze strany ženy. Která je dána třeba tím že je slušná a s ničím podobným nepočítá myslím, že třeba nepodceňovat hlavně psychický trenink. Jinak moje sestra byla dvakrát přepadená v obou případech naštěstí to kdo jí napadl nejdřív mluvil místo aby ji hned uhodil. Prvního vzala pěstí s klíčem v ruce, druhému vypíchla oko. Důležité je nebát se a jednat i poněkud bezohledně. Oba dva buď utekly a nebo na tom byli tak špatně že utekla sestra, ted už si přesně nepamatuju jak to bylo.

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

2. 6. 2011 14:45
Jakkoli

je určitě dobře, že jste tento článek napsala (a dala jsem Vám za něj karmu), myslím, že nemusíte mít tak úplně pravdu. Ono je potřeba si uvědomit, že situace, v níž jste se ocitla, NEBYLA REÁLNÁ a podle toho, jak ji popisujete, nebyla realitě ani příliš blízká. Samozřejmě pokud by na Vás zaútočilo zároveň nebo krátce po sobě několik chlapů, neměla byste šanci, ale v takové situaci by neměl šanci ani neozbrojený muž. Pokud by ale útočník byl jeden, nemusí to mít ani žena 50 kg s postelí předem zcela jednoznačně prohrané. Neodvážila bych se to tvrdit, kdyby se mojí mámě nepodařilo z útoku vyváznout (vzhledem k tomu, že je to historka mojí mámy, věřím, že je pravdivá, neumím si představit, že by si něco takového vymyslela). Asi to nebudu umět přesně reprodukovat, ale zhruba takto: při odchodu z paneláku ji vysoká chlap chytil oběma rukama (nepamatuju si, jak, jestli v pase, zepředu nebo zezadu, fakt nevim, musela bych se zeptat), ona se lekla a instinktivně mu

0 0
možnosti
PZ

Psí zadek

2. 6. 2011 14:57
Re: Jakkoli

zasadila ránu a trefila se přímo na solar. Samozřejmě ho tím ani omylem fyzicky neodrovnala, ale zaskočila ho, takže ji pustil a ona odešla. Prázdným sídlištěm šla na autobusovou zastávku, chlap šel pomalu za ní, neodvážila se utíkat, protože by tím dala najevo slabost a široko daleko nebyl nikdo, kdo by jí mohl pomoct. Měla obrovskou kliku, protože zrovna přijel autobus a mohla odjet. Samozřejmě měla především hrozné štěstí, ale ustála to, dopadlo to dobře. Jde o to, že útočník je taky jenom člověk a alespoň pokud je jeho cílem ženskou znásilnit, což je jistě daleko horší újma než okradení, v drtivé většině případů to NENÍ cvičený gangster a bojovník, a proto i když má pochopitelně obrovskou fyzickou převahu, není naprosto jednoznačně nepřemožitelný.

Jinak fyzická nedostačivost ženských je samozřejmě velký problém, myslím ale, že daleko větší problém je ona slušnost, o které píšete. Spousta ženských se neubrání prostě proto, že do poslední chvíle tak nějak nedokáže

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 6. 2011 14:34
A co víc -

instruktor vás v každém trochu seriózním kurzu sebeobrany poučí, že máte -li mít šanci se ubránit /nejste-li tedy přebornice v běhu a snadno útočníkovi nezmizíte/ musíte na něho tvrdě zaútočit, jakýmikoli dostupnými prostředky  a nijak se neohlížet na možné škody které útočníkovi způsobíte. Pak máte ale smůlu,  neb vás strčí do basy soudce, instruovaný "zákony", které vytvářejí naši stovkami imunit obrnění zákonodárci na základě doporučení různých "lidskoprávních expertů".

0 0
možnosti
D

Dusan321

2. 6. 2011 15:10
Re: A co víc -

Utek (pokud se da) obecne funguje dobre a dotycna nemusi byt "prebornice v behu". Uprimne receno, oni dnesni chlapi tomu behani take moc nedaji a realne staci v bezne aglomeraci ubehnout maximalne tak dveste metru a je clovek v bezpeci. Nekde i mene, nekde o neco vice, zavisi na konkretnim miste.

0 0
možnosti
B

bbybonek

2. 6. 2011 14:33
kupte kvéra

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

2. 6. 2011 13:27
fungovat by to mohlo

http://fenri.net/vw/faq.html - docela dobré zásady a postřehy.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

2. 6. 2011 13:17
a zkusila nějaká diskutující tohle

http://marak.blog.idnes.cz/c/192374/Rozovor-s-lektorem-sebeobrany-pro-zeny.html

Tenhle kurz, pokud jsem dobře četl, staví na pepřáku a na prevenci, takže se mi zdá více smysluplný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5675x
TO FINISH FIRST, FIRST YOU HAVE TO FINISH. Věčná pesimistka s občasnými záblesky naděje na konverzi k optimismu. Více o mně na www.prasnacesta.cz