Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
X

xychteen

2. 6. 2011 13:12
Dobrý článek na závažné téma, řekl bych...

...a tak mám poznámky spíš k diskusi:

:

vzhledem k tomu, že jsem "koktavý železo" sám hezkých pár let nosil, tak bych ho rozhodně nedoporučoval jako obranný prostředek pro amatéra (natož pro amatérku) - když už se vytáhne, je dost pravděpodobné, že se taky bude muset použít, krom toho se obávám, že už samo to vytažení je na 99% počátkem zaručené cesty do lochu.

:

Jak uniknout násilníkovi loupícímu, který už drží jednou rukou krk a druhou kabelku, to fakt nevím, ale násilníkovi loudícímu dokonale unikly dvě mé známé - první pravila "přece se nebudem válet tady v křoví, přijď zejtra ke mně domů, starej má noční" a druhá byla ještě o něco tvrdší - přímou citaci by mi asi cenzor nepustil, ale víceméně dotyčného poslala velice hrubě do zdravotnické keramiky bílé s tím, že se zajímá výhradně o stejné pohlaví... v obou případech to dotyčnýho připravilo o očekávané potěšení a zhnuseně odkráčel. Oba případy jsou reálné a ověřené, ale stopro účinnost pochopitelně zaručit nelze :-)

0 0
možnosti
KK

katerina.kozmova

2. 6. 2011 15:11
Re: Dobrý článek na závažné téma, řekl bych...

ty slovní  reakce jsme taky probírali, ale tohle je zrovna věc, ke které jsem trochu skeptická. Ano, na někoho to zabrat může, ale spíš si myslím, že tato rada už se tak nějak rozšířila mezi lidmi a na útočníka, který je průměrný chlap jdoucí z hospody, vůbec zabrat nemusí, protože na to prostě neskočí... vymlouvat se na jinou orientaci bych si určitě netroufla, aby ho to naopak ještě "nerozrajcovalo"... pokud už se slovně vykecat, tak trochu jiným způsobem - dát najevo, že si uvědomuju, co mi hrozí, a jakoby vyjednávat. Tj. ne dělat, že ho mám na háku, ale spíš "vím, o co vám jde, a je mi jasný, že vám neuteču, takže se s vámi vyspím dobrovolně, ale pojďte to aspoň udělat nějak normálně, ať je to oběma příjemné" - plácám tu blbosti, ale něco v tomhle smyslu mi přijde účinnější... i když kdo ví. Prostě nikdy nelze předem poznat, jaký typ agresora je před náma, a tak je to stejně pokaždé buď, anebo...

0 0
možnosti
TV

tomtop

2. 6. 2011 12:29
pohotovost

je jediná zbraň ženy a překvapení zbraň lumpů. Radši jít oklikou, než přes park poprosit nějakého známého o doprovod ... co vám bude platná znalost chvatů, když budete za pár sekund na zemi ? U nás kriminálníka nepoznáte na první pohled, ani dobrý vzhled, sáčko a taška s noťasem o ničem nesvědčí ... to je popis útočníka v naší oblasti.

Nikdy nelze obranu namyslet dopředu, pokud už tedy nevidíte ve slepé ulici agresora 50m před sebou ... nikdy nevíte, co udělá.

0 0
možnosti
A

APEG

2. 6. 2011 11:55
Díky za hezký článek

akorát si dovolím nesouhlasit v jedné věci, píšete: Je třeba pochopit základní věc: pokud si muž-útočník usmyslí, že nás dostane, my jako ženy prostě nemáme šanci vyhrát..což je naprostý opak toho co učili mne, jak si tohle vtlučete do hlavy, tak jste prohrála předem..a tím nemyslím že se na něj člověk musí hrdinsky vrhnout, níže to někdo napsal dobře, že nejlepší obranou je útěk - ok, ale když ani díky veškerému snažení a prevenci utéct nestačíte, nesmíte se předem cítit jako oběť, jinak jí defakto už jste

ano jsou tu určité fyzické rozdíly, které stojí na straně útočníka-muže, proto je dobré s sebou nosit nějaké drobnosti, které vám to pomohou vyrovnat, mimochodem nejvíce přepadení se stanou prý přesně tak jak jste popsala, nikoli na opuštěných tmavých místech, ale před domem, před bytem, před autem, cestou dopravním prostředkem..

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 6. 2011 14:38
Re: Díky za hezký článek

Takže nechodit blízko výklenků pro dveře, nenechat k sobě nikoho bezdůvodně přiblížit, zabezpečit dveře auta a dávat si obzvlášť pozor před vstupem do domu na podezřelá individua. I kdyby byla v saku a s noťasem.

0 0
možnosti
J

janduben

2. 6. 2011 11:46
seberobrana

ultimatni zbran na sebeobranu je nuz ostry jako britva, proti nemu se casto ani trenovany clovek neubrani, pokud nejakeho takoveho machra znate, vemte si do ruky fixu a on at se vam brani, srazi vas asi na zem apon, ale pak at se podiva na sve ruce, casto budou pocmarane a to znamena prerezane slachy, svaly, cevy

0 0
možnosti
TK

koutlosh

2. 6. 2011 11:57
Re: seberobrana

Souboj na nože je krvavá práce, pokud bude mít nůž i útočník, dopadne to pro obě srany dost neslavně, klidně mohou oba vykrvácet. Mnohem lepší je pepřák, nebo teleskop. Ten první je bezkonztaktní, ten druhý má větší dosah...

0 0
možnosti
JN

Jules navždy

2. 6. 2011 11:07
Dobrý článek

Teď jen aby si ho přečetly všechny ty dámy, které naivně věří tomu, že nějaký módní kurz sebeobrany je patřičně vybaví k sebeobraně na ulici.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

2. 6. 2011 11:14
Re: Dobrý článek

No když se dle legendy wingchun naučila bojovat za rok tak, že zpráskala zkušeného gangstera, tak proč by se to moderní evropská žena nemohla naučit na osmihodinovým kursu. :) A když jí to pak nejde? No chyba toho kursu to není, je to tím, že je to slabá a neschopná ženská. Dává smysl, ne?

0 0
možnosti
FH

Bouše

2. 6. 2011 10:50
Fyzickou převahu agresora je nutno kompenzovat -

nejlépe paralyzérem, nebo aspoň pepřákem. :-)

0 0
možnosti
GG

gilhad

2. 6. 2011 10:52
Re: Fyzickou převahu agresora je nutno kompenzovat -

Ano, lide se od zvirat lisi tim, ze jsou schopni pouzivat nastroje.

0 0
možnosti
W1

Woren 1

2. 6. 2011 10:16
Něco je špatně

Když čtu v novinách článek např. "Městská policie pořádá pro seniory kursy sebeobrany" a tak podobně, nevycházím z úžasu. Na místo násilníky trestat (a to řádně a "výchovně") a prostě jich převážnou část odstranit z našich ulic, budeme učit babičky a křehké dívenky sebeobraně. Ne, že by jim tahle zábava byla ke škodě, ale výsledek je reálně popsán v článku. Tudy cesta nevede a každý, kdo alespoň někdy v životě laškoval s bojovými sporty to ví. Lidé se prostě musí něčeho bát, tak ať se alespoň bojí ti špatní !!!

0 0
možnosti
TK

koutlosh

2. 6. 2011 10:21
Re: Něco je špatně

Lidé se bojí i toho, že v případě úspěšné obrany si půjdou sednout, jak to tak u nás občas chodí ;-)

0 0
možnosti
PZ

0xf

2. 6. 2011 10:11
karma

Ja na kurzu nebyl ale docela me zajimaly nazory na obranu utok od lidi kteri zazili valku a museli zabijet. Vzdy me zajimalo jak se naucili branit aby prezili. Dozvedel jsem se jen jednu podstatnou vec. Dulezite je jedno a to je rozhodnuti v sobe ze ten objekt (osobu) chci opravdu zastavit. A dale nepremyslet o utocniku jako o cloveku ale jako o veci objektu. Vetsina lidi zemrela prave proto ze vahali v tomto rozhodnuti. Coz je patrne i z clanku. Nechtela jste mu zpusobit bolest a ublizit. Nebyla jste rozhodnuta ho jakymkoliv zpusobem zastavit. Kdyby jste byla mohla by jste vzit treba neco tak nevineho jako klic od bytu a okamzite bez vyzvani zautocit treba na meke tkane utocnika. Ono po takovem utoku na treba na oblast lice kdy povetsinou osoba prijde i o par zubu krom teda osklive rany kdy klic pronikne pres kuzi vetsinu utocniku zastavi. Samozrejme jsou i horsi varianty jako oko ucho  a podobne... Proste je to o tom se spravne rozhodnout postupovat agresivne a potom utect

0 0
možnosti
L

Leff

2. 6. 2011 9:44
Psychika je důležitá,

v zásadě jsou tři možnosti 1. cítím se jako potenciální obět, 2. je mi to jedno, nevšímám si, 3. jsem lovec-útočník

mně pomáhá přepnutí se do módu 3. a soustředím se na to .. příp. image psychopata taky neni uplně špatný.. ;-)

0 0
možnosti
B

BigPep

2. 6. 2011 9:40
Platí to tisíce let...

A za tisíc let bude platit zase: samotná žena či dívka nemá v noci co pohledávat na takto odlehlých místech!

Ženy se neobešly a nikdy neobejdou bez mužské ochrany a muži zase bez ženské péče a starostlivosti. Ženy a muži jsou si rovni, ale nebyli, nejsou a nikdy nebudou stejní!

Feminismus a podobné slinty pouze potlačují přirozenost mužů i žen a staví mezi ně stěny vedoucí k osamělosti, nepochopení a odcizení. 

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

2. 6. 2011 9:57
Re: Platí to tisíce let...

Ženy se docela dobře obejdou bez mužské ochrany a muži bez ženské starostlivosti, tyhle standardní role si strčte do historického atlasu. Ženské mají fyzické předpoklady k boji, ale ne na hrubou sílu a váhu, ale pro boj se zbraněmi? S vynikající koordinací pohybů a skvělou jemnou motorikou jim to dost jde. Technickým šermem počínaje a střelbou konče.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5675x
TO FINISH FIRST, FIRST YOU HAVE TO FINISH. Věčná pesimistka s občasnými záblesky naděje na konverzi k optimismu. Více o mně na www.prasnacesta.cz