Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

Kozel_

1. 6. 2011 19:02
Zbytečný komplex

Ani muž nemá šanci, pokud ho napadne skupina tří útočníků, zpravidla velmi dobře fyzicky i psychicky vybavených pro útok, když jde např. unavený večer domů po dni v práci. Běžně s sebou většina lidí nenosí boxera, obušek, spray ani elektrický paralyzér. A proti útoku ze zadu se neubrání vůbec nikdo. Riziko, že mě může někdo přepadnout, okrást, přizabít nebo zcela zabít, to se netýká vůbec jen žen.

Mít s sebou zbraň, být vycvičený -to může někdy pomoci, ale někdy naopak uškodit. A jindy to není zas nic platné.

Jako nebezpečí s daleko vyšší pravděpodobností, že se to stane, je dopravní nehoda - srazí na přechodu bezohledný řidič, silniční pirát, nebo srazí při jízdě na kole nebo při jízdě autem. Nejslabší jsou pochopitelně chodci, pak cyklisté. Ale jist si člověk není ani v MHD, přestože tramvaj, vlak či autobus jsou váhově jiná kategorie než osobní auto. Zčásti tu pomůže opatrnost, zčásti to ovlivnit nejde vůbec.

Takže mi přijdou ty kurzy sebeobrany tak trochu zbytečné.

0 0
možnosti
D

Dusan321

1. 6. 2011 19:36
Re: Zbytečný komplex

Nevite vubec o cem mluvite. Minimalne 80% kazde realne sebeobrany je se nedostat presne do tech situaci o kterych mluvite, ve skutecnosti to neni az tak tezke. A mozna vas to prekvapi, ale obeti nasilnych zlocinu je u nas radove podobne jako pocet obeti autonehody. Takze ta sance ze vas nekdo zabije neni o tolik mensi nez ze vas prejede auto.

0 0
možnosti
PK

skeptický

1. 6. 2011 18:54
A ještě krutější realita.

Pokud se ubráníte za pomoci nějaké zbraně (nůž, pistole) a ubohého útočníka poraníte, jdete s pravděpodobností hraničící s jistotou sedět. Viz mnoho a mnoho podobných případů a soudních rozhodnutí.

Takže si cvičení rozmyslete, uzná-li soudce Vaše trénované tělo jako zbraň a podobnému pánovi odmítnete vyhovět a ještě mu třeba vykloubíte rameno nevím, nevím jak rozhodne soud.

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

1. 6. 2011 19:01
Re: A ještě krutější realita.

Proboha, přestaňte už LHÁT. Zákony o sebeobraně u nás jsou jedny z nejvstřícnějších v Evropě a prakticky nikdy se nestalo, že byste měli problémy v situaci, kdy vás někdo napadl. Ne, většinou šlo o případy, kdy jste se do nějaké bitky přidali, nějakou vyprovokovali, útočili na utíkajícího agresora, připravili past na zloděje a podobně. Málokdo si uvědomuje, že někoho slovně vyprovokovat a pak se "bránit" není obrana, takže ožralý jarda péruje druhého, ten mu dá po hubě, ten první vytáhne kvér, postřelí ho, skončí u soudu a pak se "diví", že to nebyla nutná obrana a pomlouvá zákony.

0 0
možnosti
JB

Jan Borovička

1. 6. 2011 18:47
Hmmm,

zajímavé :-)

0 0
možnosti
K

Kozel_

1. 6. 2011 18:32
Máte pravdu, žena proti muži moc šanci nemá

Možná by se ubránila nějaká profesionální zápasnice v plnokontaktním karate, kick-boxu apod., nejlépe ne v nějaké nejlehčí ženské váhové kategorii. A pak je to i o psychice, jeden muž, který prošel řadou takových kurzů - sebeobrana, karate atd., tak mi vyprávěl, že když jednou někde dostal ránu, tak reagoval neuměl. Prostě teorie a cvičení nanečisto je jedna věc a druhá věc je stejně reagovat ve skutečné situaci. On přitom ty techniky zvládal a fyzicky byl dostatečně disponován.

Žena je proti muži výrazně slabší, i když budou mít váhově stejně. A možná ještě víc jde o psychiku. Nějaké sebeobranné techniky dokážou smazat váhový rozdíl jen do určité míry. Při značné silové převaze prostě ani ty dobré techniky nefungují. Možná byste se ubránila slabšímu muži, menší a hubené postavy - ale kolik takových přepadá ženy? Když to bude manuelně pracující stavební dělník, cizí národnosti - tak ti mívají obrovskou sílu, i když muskulatura není na pohled nijak výrazná. Pak jsou zvyklí se občas i

0 0
možnosti
K

Kozel_

1. 6. 2011 18:38
Re: Máte pravdu, žena proti muži moc šanci nemá

porvat s jinými, stejně silnými muži, podobné mentality. Tj. na rány je zvyklý i na různé nefér techniky typu kop ne genitálie. Rána do hlavy ne neomráčí, ale rozzuří. Nebo útok od různých part, kde je někdo cvičí pouliční boj - např. bývalý voják, vyhozený kvůli extremismu z armády nebo od speciálních policejních sil apod.

Násilníci bývají zbabělí, tj. pokud by si nebyli jisti svojí převahou, tak na silnější ženu nezaútočí. Pár žen si umím představit, že by uměly dát pořádnou ránu, např. býv. herečka Růčiková. Těm se tito vyhnou, nebudou riskové své možné zranění s nejistým výsledkem.

Možná je dobré při průchodu kritickými místy mít s někým hovor na mobilu. Při přerušení případně slovním kontaktu by druhá strana okamžitě věděla, co se děje. Taky nevím, jestli mobily nemají něco jako tísňové tlačítko. Lokalizovat mobil není problém, policie toto umí.

Skutečnou sebeobranou by asi byl nůž a pistole - a s obojím umět velmi dobře zacházet a mít vycvičenou psychiku, tj. nebát se užít.

0 0
možnosti
O

Obludni_K

1. 6. 2011 18:06
Vidím tu ty reakce...

vážení, vezměme to s nadhledem, autorce patří uznání za to že to aspoň zkusila, na rozdíl od mnoha jiných - které myšlenky na to že mohou být oběť prostě raději vytěsní z hlavy...

0 0
možnosti
GMX

Glock Mark XV

1. 6. 2011 17:13
zkuste nahradit odvahu vztekem

v boji jsou to oba stimulanty. Zkuste se na toho případného haysela pořádně naštvat, hned ta obrana půjde lépe.

0 0
možnosti
TSBC

torn sphincter...by black censor

1. 6. 2011 20:34
Re: zkuste nahradit odvahu vztekem

vztek je stejne nebezpecny jako strach. emoce do fightu nepatreji

0 0
možnosti
I

ignorantka

1. 6. 2011 16:56
Z vaseho zaveru je mi smutno

a velice jste me zklamala svou nesmyslnou a nevzdelanou poznamkou o feministkach. Sebeobrana ma zajimavou historii...v moderni dobe saha do Prvni svetove... Sebeobranu, jak ji zname dnes a jak se ji ucite i vy a ostatni ceske holcicky, zacaly ucit americke feministky na Zapadnim pobrezi v 70. letech. Existuje o tom dostupna literatura. Je to velmi zajimave tema, nastudujte si to. I z hlediska rodoveho a z hlediska segregovane vyuky je to zajimave nastudovat...tento problem se resil az u nejvyssiho soudu...ale to je na vas asi moc, kdyz porad jeste o dve ci vice generace pozdeji vnimate slovo feminismus jako urazku a dobrovolne zustavate nevzdelana a ve tme. Nedava to zadny smysl.

Na sebeobranu je dobre shaolin kung fu a tai chi, ale musi se trenovat kazdy den.

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

1. 6. 2011 17:06
Re: Z vaseho zaveru je mi smutno

Dovolím si nesouhlasit, platí to samé, co pro mužské "bojové" sporty. Tedy nejlepší je Thaibox, díky nohám, a hned za ním normální box. Dělal jsem asi 13 let judo a když jsem někdy potřeboval (a to jsem potřeboval), tak jsem stejně použil to, co jsem uměl z boxu. a navíc pytel může doma viset na hrazdě mezi zárubněmi a je možné si do něj denně párkrát praštit. Nebo si vyzkoušet, jak je váš kop účinný, nebo spíš neúčinný. Hlavně zapomeňte na mávání rukama a kopy, pokud je neumíte rychle, protože jak vám jednou chytne nohu, končíte. A umět dobře kopnout je mnohem těžší, než dát ránu rukou.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

1. 6. 2011 16:49
ještě jedna poznámka

"Kdo je silnější, ten obvykle vyhraje." neplatí. Protože v tom testu, který vás přivedl k přesvědčení, že jsem vydaná na milost silnějšímu, platilo: "pochopitelně jsme na obranu nesměly použít žádné zbraně typu nůž či sprej, ale jinak jsme měly naprostou volnost, co vymyslíme"

Tyhle zbraně byly vymyšlené proto, aby vykompenzovaly fyzický handicap. Díky podobným "zlým věcem" teď tomuhle světu nevládnou silnější, ale chytřejší a šikovnější.

Dva chlapi ze zálohy na jednu neozbrojenou ženskou? Divil bych se, kdyby ji na tu zem nedostali. Ale dostali by i chlapa.

0 0
možnosti
B

bull002@seznam.cz

1. 6. 2011 16:36
Držím palce v dalším cvičení.

Ale důležitější je prevence. Prostě se nikde v noci neocitnout sama. Ono i za bílého dne mohou být problémy, ale noc je hodně riziková. Upřímně radím, spíš nechat baťůžek na místě a snažit se utéct. Pokud útočník není rachetik a nebo na šrot ožralý, skoro vždy musí vyhrát. A samozřejmě křičet. Třeba při utěku si dát ruku k uchu a křičet "Policie? v parku mě přepadl chlap, rychle přijeďte". Pokud vás nebude pronásledovat, právě jste vyhrála. Pokud máte čas, vytáhnout pepřák a stříkat okolo, ne s nataženou rukou. Sice si taky hezky pobrečíte, ale do toho nepoleze. A když už ani to není možné, vykašlete se na psychiku, na nějaké přetahování, to nevyhrajete, kop kolenem bez tréninku nebude účinný, snažte se jen zraňovat v obličeji. Oči, škrábat, bodat. Dobrá obrana je z 50% tvořena psychikou a z 50% technikou. A nespoléhejte moc na cizí. Bohužel doba tomu nepřeje a takový ochránce to odskáče ať už vyhraje, nebo prohraje.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

1. 6. 2011 16:38
Re: Držím palce v dalším cvičení.

Idealni je volat "HORI", shluk zvedavcu chtivych videt nicivy pozar odradi nasilnika R^

0 0
možnosti

Soininen

1. 6. 2011 16:29
Některé

ženy tvrdí, že je lepší nechat se znásilnit. Nu dobře, ale co pak s nimi pachatel udělá to dopředu nelze říci. Může je usmrtit, nebo třeba ne, také může mít nakažlivou pohlavní či jinou chorobu, že.

0 0
možnosti
G

Gmur

1. 6. 2011 19:12
Re: Některé

Ne zeny , to tvrdi muzi. Tohle nikdy nerekne zena.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 5675x
TO FINISH FIRST, FIRST YOU HAVE TO FINISH. Věčná pesimistka s občasnými záblesky naděje na konverzi k optimismu. Více o mně na www.prasnacesta.cz